19 Eilinis Sekmadienis

Iš Pirmosios Karalių knygos. 1 Kar 19, 4-8
Anomis dienomis Elijas pakeliavo vienos dienos kelią į dykumą. Priėjęs kadagį, jis po juo atsisėdo ir šaukėsi mirties.
„Gana! – jis šaukė, – nūn, Viešpatie, imk mano gyvastį, nes aš nesu geresnis už savo protėvius.“ Elijas ten atsigulė po kadagiu ir užmigo.
 
Staiga jį palietė angelas ir jam tarė: „Kelkis ir valgyk!“
Jis apsižvalgė. Žiūri, prie galvos žaizdre keptas paplotis ir ąsotis vandens. Viešpaties angelas atėjo antrą kartą ir, palietęs jį, tarė: „Kelkis ir valgyk, kitaip kelionė bus tau per sunki.“ Atsikėlęs pavalgė ir atsigėrė. Tuo maistu pasistiprinęs, jis ėjo keturiasdešimt dienų ir keturiasdešimt naktų iki pat Dievo kalno Horebo.
Atliepiamoji Psalmė Ps 66 (67). 2-3. 5. 6 ir 8 (P: 4)
P. Išbandykit ir patys patirkit, koks geras yra Viešpats.

Visuomet aš Viešpatį garbinsiu, *
aidės jo šlovė be paliovos mano lūpom.
Viešpačiu didžiuojasi mano siela, – *
romieji girdės tai ir džiaugsis. – P.

Skelbkite su manimi Viešpaties didybę, *
aukštinkime išvien jo vardą.
Kreipiaus į Viešpatį, ir jis man atsakė, *
išgelbėjo mane iš visų mano baimių. – P.

Pažvelkit į jį ir pralinksmėkit, – *
niekada nereikės kęsti jums gėdos.
Šis vargšas šaukės, ir Viešpats išklausė, *
iš visų vargų jį išgelbėjo. – P.
 
Kurie pagarbiai Viešpaties bijo, *
tuos jo angelas saugo ir gelbsti.
Išbandykit ir patys patirkit, koks geras yra Viešpats. *
Laimingas žmogus, užuovėją pas jį atradęs! – P.
Iš šventojo apaštalo Pauliaus Laiško efeziečiams. Ef 4, 30 – 5, 2
Broliai ir seserys!
Neliūdinkite Šventosios Dievo Dvasios, kuria esate paženklinti atpirkimo dienai.
Tebūna toli nuo jūsų visokie šiurkštumai, piktumai, rūstybės, riksmai ir piktžodžiavimai su visomis piktybėmis. Verčiau būkite malonūs, gailestingi, atlaidūs vieni kitiems, kaip ir Dievas Kristuje jums buvo atlaidus.

Būkite Dievo sekėjai, kaip jo mylimi vaikai, ir gyvenkite meile, nes ir Kristus pamilo jus ir atidavė už mus save kaip atnašą ir kvapią auką Dievui.
Posmelis prieš Evangeliją Jn 6. 51
Aleliuja. –
Aš esu gyvoji duona,
nužengusi iš dangaus, – sako Viešpats. –
Kas valgys tą duoną –
gyvens per amžius. –
Aleliuja.
Evangeliją pagal Joną Jn 6, 41-51
Anuo metu žydai ėmė murmėti apie Jėzų, kadangi jis buvo pasakęs: „Aš duona, nužengusi iš dangaus.“ Jie sakė: „Argi jis ne Jėzus, Juozapo sūnus?! Argi mes nepažįstame jo tėvo ir motinos? Kaip jis gali sakyti: Aš esu nužengęs iš dangaus’?“

Jėzus jiems atsakė: „Liaukitės tarpusavyje murmėję! Niekas negali ateiti pas mane, jei mane pasiuntęs Tėvas jo nepatraukia; ir tą aš prikelsiu paskutiniąją dieną. Pranašų parašyta: Ir bus visi mokomi Dievo. Kas išgirdo iš Tėvo ir pasimokė, ateina pas mane. Bet tai nereiškia, jog kas nors būtų Tėvą regėjęs; tiktai kuris iš Dievo yra, tas jį regėjo. Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: kas tiki, tas turi amžinąjį gyvenimą.
 
Aš esu gyvybės duona. Jūsų tėvai dykumoje valgė maną ir mirė. O štai ši duona yra nužengusi iš dangaus, kad kas ją valgys, nemirtų.

Aš esu gyvoji duona, nužengusi iš dangaus. Kas valgys šią duoną -gyvens per amžius. Duona, kurią aš duosiu, yra mano kūnas už pasaulio gyvybę.“

Sekmadienio mintys

Pažystamas ir nepažystamas Jėzus
 
„Argi jis ne Jėzus, Juozapo sūnus?! …Argi mes nepažįstame?..“ Pažinimo ir nepažinimo tema nuolat suskamba evangelijose. Jėzų, užaugusį Nazarete, galėjo pažinoti jo tėviškės gyventojai ir visi, su kuriais jis bendravo. Vis dėlto Jėzus liko didysis Nepažįstamasis. Jis kalbėjosi su visais, užeidavo į svečius ir valgė kartu, bet taip pat galėjo nuraminti audrą. Mokiniai – geriausiai jį pažinoję – klausė: „Kas gi jis toks? Net vėjas ir marios jo klauso!“

O tada, kai jį palaidojo ir atrodė, kad viskas baigta, kaip tik pasirodė, kad niekas jo nepažinojo ir negalėjo patikėti jo prisikėlimu. Kai galvojame, kad jau pažinome Jėzų, kaip tik paaiškėja, jog mažai ką supratome, o kai pajuntame esą slėpinio akivaizdoje, Jėzus pats save atskleidžia.

Paprastai duona auga iš žemės: reikia sėti grūdus, auginti javus, o nupjovus ir iškūlus – malti ir kepti. Tokią duoną visi valgome. Jėzus sako: „Aš – duona, nužengusi iš dangaus.“ Ji labai skiriasi nuo mūsų kasdienės duonos. Ją reikia ne išauginti žemėje, o atpažinti ir priimti kaip dovaną. Kas valgo žemišką duoną, lieka žemiškas ir grįžta į žemę. Kas priima ir maitinasi iš dangaus nužengusia duona, tampa panašus į ją ir gauna gyvybę, kuri nesibaigia. Tai — gyvenimo duona.
 
  • All Posts
  • Šv. Raštas
Skaityti daugiau...

End of Content.

Paaukok Lukšių parapijai

Paremti

Visuotinė malda

Kun.: Broliai seserys, melskime Dievą, kad nuolat stiprintų mūsų dvasią, gaivintų viltį ir kasdienos sunkumuose leistų įžvelgti dvasinį pasaulio ir žmogaus grožį.
Visi: Vesk mus į gyvenimą, Viešpatie!
 
Vad.: Tegul Bažnyčia nepailstamai skelbia Gerąją Naujieną visiems žmonėms.
Visi: Vesk mus į gyvenimą, Viešpatie!
 
Vad.: Tegul kunigai ir pašvęstieji būna atsidavę Dievui ir žmonėms.
Visi: Vesk mus į gyvenimą, Viešpatie!
 
Vad.: Meldžiame pasauliui taikos -Viešpatie, apsaugok mus nuo karo; tesiliauja tebevykstantys karai, karo paliesti žmonės tegu sulaukia pagalbos ir paguodos.
Visi: Vesk mus į gyvenimą, Viešpatie!
 
Vad.: Tegul besivaidijantys žmonės, bendruomenės, tautos ir valstybės priima Jėzaus dovanojamą Šventąją Dvasią, kuri sujungia skirtingumus.
Visi: Vesk mus į gyvenimą, Viešpatie!
 
Vad.: Viešpatie, paguosk ir siųsk pagalbą sergantiems, kūno ir dvasios skausmus kenčiantiems.
Visi: Vesk mus į gyvenimą, Viešpatie!
 
Vad.: Tegul Dievo gailestingumas, visos Bažnyčios ir artimųjų maldos atveria mirusiesiems amžinojo gyvenimo vartus.
Visi: Vesk mus į gyvenimą, Viešpatie!
 
Kun.: Neaprėpiamo gailestingumo Viešpatie, pažįstantis pasaulio kelius ir klystkelius, patrauk mus prie savo Sūnaus, kad pažintume Tave ir turėtume gyvenimą, kuris nesibaigia per amžius.
Visi: Amen.

Lukšių Šv. Juozapo parapija

Gerbiami Lukšių Šv. Juozapo parapijos tinklapio lankytojai. Nuo šiandien 2023 11 08 dienos 21.00 val. iki 2023 11 09 dienos 9.00 val. mūsų tinklapis turi sustoti veikti dėl priežiūros ir tobulinimo darbų. Atsiprašome, ir Jūsų lauksime ketvirtadienį.