Vilkaviškio vyskupija

Lukšių ir Sutkų parapijos
Paaukok Lukšių parapijai Paaukok Sutkų parapijai

Šiame Lukšių Šv. Juozapo ir Sutkų Švč. Mergelės Marijos Belaisvių Vaduotojos parapijų tinklapyje galėsite paaukoti parapijų išlaikymui, priežiūrai, remontams ir taip pat šių parapijų vaikų – jaunimo pastoracijos reikmėms (kaip ruošimas sakramentams ir priemonėms įsigyti ir įvairiausiai veiklai vedant jaunąją kartą tikėjimo keliu

Kaip aukoti Šv. Mišioms

Prieš aukodami Lukšių arba Sutkų parapijai, būkite atidūs, nes Jūsų auka parapijai gali parapijos sąskaitos nepasiekti, o Jūs neteksite aukojamų lėšų. Taip gali nutikti dėl sukčių. Kad būtumėte tikri, siūlau visada pradėti nuo Lukšių parapijos pagrindinio puslapio. Aukoti iš Lukšių parapijos tinklapio yra saugu, bet turite atkreipti dėmesį, kad Jūs esate tikrai Lukšių parapijos pagrindiniame puslapyje. Į ką reiktų atkreipti dėmesį, čia pabandysiu trumpai paaiškinti. Čia bus parodyta tiktai kaip aukoti Lukšių Šv. Juozapo parapijai už Šv. Mišias. 
1.Patikrinti aukojimo puslapio adresą.
Lukšių parapijos pagrindinis adresas yra https://luksiuparapija.lt (Jeigu nors viena raidė ar simbolis kitoks, nedelsdami išeikite iš to puslapio ir būtinai praneškite mums tel.:370-611-36732 arba el. paštu luksiai@luksiuparapija.lt
Lukšių Šv. Juozapo parapijos pagrindinio puslapio adresas turi būti tiktai toks, kaip parodyta aukščiau paveikslėlyje.

Paspauskite ant „Aukos  parapijoms”, kad patektumėte į aukojimo puslapį. Atkreipkite dėmesį, kad paspaudus kaip nurodyta, adresas keisis ir taip turi būti. Visos nuorodos iš pagrindinio puslapio yra saugios. Todėl vis raginu pradėti nuo Lukšių parapijos pagrindinio puslapio.

Kaip ir buvo sakyta, adresas pasikeitė į https://luksiuparapija.lt/aukos-parapijos/ ir šiame puslapyje rasite visą informaciją apie aukojimus. Bet me dabar kalbame kaip paaukoti Šv. Mišioms, todėl šiame puslapyje pasirenkame „Aukos Šv. Mišioms” kaip parodyta paveikslėlyje. Paspaude ant „Žiūrėti” Jūs jau pateksite į SumUp EU Payments UAB“ tai Lietuvos banko licencijuota elektroninių pinigų įstaiga. Patekus į šį puslapį, Lukšių Šv. Juozapo parapijos atsakomybė baigėsi. Toliau rūpinasi SumUp EU Paymens UAB” Nuraminu, tai dar didesnis saugumas, nei mūsų. Apie tai sužinokite https://www.sumup.com/lt-lt/
Jeigu viską padarėte kaip buvo nurodyta, turite pamatyti tokį paveikslėlį. Tame paveikslėlyje matote „Auka Šv. Mišioms 10,00 EU” Šią sumą galima keisti trimis būdais.
1. Paspauskite kaip parodyta (raudona rodykle) ant „Auka Šv. Mišioms 10 EU” ir išsiskleis daugiau variantų. Pasirinkite norimą variantą.
2. Jeigu norimo varianto nėra, tada pasirinkus kurį nors iš variantų, padidinkite kiekį iki norimos sumos. Pvz.: Norite aukoti 40 EU bet tiek nėra, tada pasirenkat 10 EU ir padidinant kiekį iki 4 (parodyta geltona rodykle). Dabar galite pereiti į aukojimą paspaudus „Pirkti” (Mėlyna rodyklė).

Išsiskleis dar vienas langas 2. paveikslėlis. Čia turėsite suvesti savo duomenis Žalia rodyklė) ir „Jūsų žinutė pardavėjui” (Raudona rodyklė) įrašykite savo intenciją už ką aukojate Šv. Mišioms. Būtinai priekyje įrašykite „Auka” Pvz.: Auka už … .

  1. paveikslėlis
2. paveikslėlis
3. Bet jeigu norite aukoti tokią sumą kurios negalima sudaryti iš nurodytų variantų 1 ir 2 variantų, tada galite pasinaudoti „Pridėti į krepšelį” (ruda rodyklė). Jūsų pirma suma bus pridėta. Tada sudarote antrą sumą pakartodami 1 arba 2 veiksmą. Baigus vėl spaudžiate „Pridėti į krepšelį”. Po to spaudžiate ant „Krepšelio” (geltona rodyklė paveikslėlyje) atsidarys langas (3 paveikslėlis) su parodyta jūsų pasirinkta suma. Jeigu tenkina spaudžiate „Krepšelis” (Ruda rodyklė paveikslėlyje). 
3 paveikslėlis

Rašydamas šį pavyzdį, nusprendžiau aukoti 70 EU kurios sumos nebuvo, du kartus pridėjau į krepšelį. Pirmą kartą 20 EU ir antrą kartą 50 EU. Ir matau, kad  „iš viso” suma tokia, kokios norėjau.

Dabar turite spausti žinutė pardavėjui (raudona rodyklė) ir įrašote savo intencija, visada naudodami žodį „Auka”. Pvz. Auka už … .

Kada viskas tvarkoje, galima pereiti į aukojimą. Pasirenkama „Atsiskaityti” (geltona rodyklė paveikslėlyje) ir turėsime pereiti į kitą apmokėjimo puslapį.

Kai viską padarėme ir paspaudėme „Pirkti” 1 ar 2 variantu, arba paspaudėme „Atsiskaityti” 3-uoju variantu, patenkame į kitą duomenų įvedimo puslapį. Čia manau jau aiškinimo nereikia. Reikės suvesti savo vardą, pavardę, elektroninį paštą ir telefono numerį. Suvedę duomenis spaudžiame „Tęsti” ir pateksime į apmokėjimo puslapį. Čia turėsite suvesti duomenis iš savo banko kreditinės ar debetinės kortelės. Atkreipkite dėmesį į saugos kodą. Tai ant kortelės nurodytas (daugiausiai būna trijų skaitmenų) kodas. Kai kuriose kortelėse nurodyta „cvc” arba „cvc2″kodas, kai kuriose kortelėse šis kodas ant baltos spalvotai dryžuotos juostos. Tai nėra Jūsų kortelės pin kodas. Pin kodą primygtinai raginu niekam neatskleisti. Nei jokia valstybinė įstaiga, nei Lukšių Šv. Juozapo parapija Pin kodo nereikalauja. Pin kodas naudojamas fizinėse parduotuvėse atsiskaitymui, arba Lukšių parapijoje atėjus asmeniškai ir norint paaukoti, šį pin kodą reikia suvesti į Lietuvos banko išduotą banko kortelių skaitytuvą.

Suvedę visus reikalingus duomenis spaudžiame „Mokėti xx,xx EU” ir prasidės susijungimas su jūsų banku bei apmokėjimas. 

Štai ir ir viskas. Po sėkmingo susijungimu su Jūsų banku iš Jūsų kortelės bus nurašyta Jūsų nurodyta suma ir pervesti į Lukšių Šv. Juozapo parapijos banko sąskaitą. Taip pat turėsite pamatyti lange pranešimą apie sėkmingą pervedimą, o į el. paštą ir telefoną gausite Lukšių Šv. Juozapo parapijos atstovaujamo banko pranešimą-kvitą.

Lukšių Šv. Juozapo parapija

Gerbiami Lukšių Šv. Juozapo parapijos tinklapio lankytojai. Nuo šiandien 2023 11 08 dienos 21.00 val. iki 2023 11 09 dienos 9.00 val. mūsų tinklapis turi sustoti veikti dėl priežiūros ir tobulinimo darbų. Atsiprašome, ir Jūsų lauksime ketvirtadienį.