Santuokos

Sakramentas

Pasiruošimas santuokai

Nuo ko pradėti

Sutuoktiniai, vyras ir moteris nutarę rimtai pradėti krikščioniškai katalikišką šeimos gyvenimą ir priimti santuokos sakramentą, pirmiausia turi kreiptis pas parapijos kleboną.
Norintys santuokos sakramentą priimti Lukšių Šv. Juozapo arba Sutkų Švč. Mergelės Marijos Belaisvių vaduotojos parapijose, turėtų kreiptis ir registruotis ne vėliau kaip 5 mėn. iki santuokos pas Lukšių parapijos kleboną adresu:
A. Tatarės 29A, Lukšiai, Šakių r. sav.
Tel. +370-611-36732  El. paštas luksiai@luksiuparapija.lt arba 

Psiruošimas santuokai

Užsiregistravus pas kleboną, pradedama ruoštis Santuokos Sakramentui. Visą būtiną informaciją ir kokius dokumentus turi pristatyti, pasako klebonas. (Tai būna krikšto pažyma santuokai „Forma F.1/14” jeigu sutuoktinis ar sutuoktinė krikštyti ne toje parapijoje kurioje ruošiasi priimti Santuokos sakramentą.) Lukšių arba Sutkų parapijose ruošiantis tuoktis, kviečiu sutuoktinius reikiamomis pažymomis pradėti rūpintis tik po to, kai užsiregistruosite pas kleboną, nes pažymų galiojimo laikas ribotas.
Klebonas sutuoktinius kviečia registruotis santuokos kursams. Išklausius kursus, sutuoktiniai gauna pažymą apie kursų išklausymą kurią pristato parapijos klebonui

Kūrsai Santuokai

Sužadėtiniai norintys dalyvauti pasirengimo Santuokos sakramento kursuose kviečiami registruotis Vilkaviškio vyskupijos šeimos centre, pildant registracijos anketą internete.

  • Užsiregistravusios poros bus nukreipiamos į artimiausias (pagal gyvenamą vietą) pasirengimo Santuokos sakramentui grupes.
  • Sužadėtinių rengimas yra vykdomas pagal 2006 m. Lietuvos Vyskupų Konferencijos patvirtintą, pasirengimo Santuokos sakramentui programą „Dviem yra geriau negu vienam… Jei vienas iš jų suklumpa, kitas padeda bičiuliui atsikelti“ (Koh 4, 9-10)
  • Šią programą sudaro 8 temos. Ji įgyvendinama ne didesnėse, kaip 8 porų grupėse. Jos metu naudojama programai skirta metodinė medžiaga „Užrašai kūrybingiems pasimatymams“.
  • Visoje programoje privalo dalyvauti abu sužadėtiniai.
  • Primename, kad kreiptis į kunigą toje parapijoje, kurioje planuojate santuoką ir susitarti dėl santuokos datos, turite ne vėliau, nei likus 5 mėn. iki numatytos santuokos datos.
  • Norėdami užtikrinti gerą pasirengimą, prašome registruotis į kursus likus ne mažiau nei 4-5 mėnesiams iki santuokos.

Čia galite klausti

Lukšių Šv. Juozapo parapija

Gerbiami Lukšių Šv. Juozapo parapijos tinklapio lankytojai. Nuo šiandien 2023 11 08 dienos 21.00 val. iki 2023 11 09 dienos 9.00 val. mūsų tinklapis turi sustoti veikti dėl priežiūros ir tobulinimo darbų. Atsiprašome, ir Jūsų lauksime ketvirtadienį.