29 Eilinis Sekmadienis

Iš pranašo Izaijo knygos. lz 53, 10-11

Viešpats norėjo, kad jis kentėtų negalią. Kai save atiduos kaip auką už nuodėmę, matys palikuonių ir gyvens ilgai. Per jį klestės Viešpaties užmojis. Už savo vargus jis matys šviesą dienų pilnatvėje, per savo kančią mano tarnas nuteisins daugelį, prisiims jų bausmę už kaltes.

Atliepiamoji Psalmė Ps 32 (33). 4-5. 14-18-19. 20 ir 22 (P: 22)
P. Telydi mus, Viešpatie, tavo ištikimoji meilė,
nes į tave nuolat mes žvelgiam.
 
Juk tiesus Viešpaties žodis *
ir patikimas kiekvienas jo darbas.
Jis myli, kas teisu ir teisinga; *
ištikima Viešpaties meile ap-tvindyta žemė. – P.
 
Tai Viešpats globoja tuos, kurie pagarbiai jo bijo *
ir ištikima jo meile pasikliauja,
kad iš mirties nasrų jų gyvastį išplėštų, *
ir bado metu išsaugotų gyvus. – P.
 
Viešpatyje mūsų viltys, – *
jis apsauga mums ir skydas.
Telydi mus, Viešpatie, tavo ištikimoji meilė, *
nes į tave nuolat mes žvelgiam. – P.
Iš laiško žydams. Žyd 4, 14-16
Broliai ir seserys, mes turime didį Vyriausiąjį Kunigą, praėjusį pro dangus Dievo Sūnų Jėzų, taigi tvirtai laikykimės tikėjimo. Mes gi turime ne tokį Vyriausiąjį Kunigą, kuris negalėtų atjausti mūsų silpnybių, bet, kaip ir mes, visaip mėgintą, tačiau nenusidėjusį. Todėl visiškai pasitikėdami artinkimės prie malonės sosto, kad patirtume gailestingumą ir rastume malonę gauti pagalbą deramu laiku.
Posmelis prieš Evangeliją Mk 10, 45
Aleliuja. –
Žmogaus Sūnus atėjo, kad pats tarnautų
ir savo gyvybės kaina daugybę išpirktų. –
Aleliuja.
Evangeliją pagal Morkų  Mk 10, 42-45
Anuo metu prie Jėzaus prieina Zebediejaus sūnūs Jokūbas ir Jonas ir kreipiasi: „Mokytojau, mes norime, kad padarytum, ko prašysime.“
Jis atsakė: „O ko norite, kad jums padaryčiau?“
Jie tarė: „Duok mums sėdėti vienam tavo šlovės dešinėje, kitam – kairėje!“
Jėzus atsakė: „Patys nežinote, ko prašote. Ar galite gerti taurę, kurią aš gersiu, ir būti pakrikštyti krikštu, kuriuo aš būsiu krikštijamas?“
Jie sako: „Galime“.
Bet Jėzus jiems pasakė: „Beje, taurę, kurią aš gersiu, jūs gersite, ir krikštu, kuriuo aš būsiu pakrikštytas, jūs irgi būsite pakrikštyti. Tačiau ne mano reikalas duoti vietą savo dešinėje ar kairėje, – tai bus tiems, kuriems paskirta.“
Tai išgirdę, dešimtis supyko ant Jokūbo ir Jono.
 
Pasišaukęs Dvylika, Jėzus tarė: „Jūs žinote, kad tie, kurie laikomi tautų valdovais, engia jas ir jų didžiūnai rodo joms savo galią. Tarp jūsų yra ne taip! Kas norėtų tapti didžiausias iš jūsų, tebus jūsų tarnas, ir kas panorėtų būti pirmas tarp jūsų, tebus visų vergas. Juk ir Žmogaus Sūnus atėjo, ne kad jam tarnautų, bet pats tarnauti ir savo gyvybės atiduoti kaip išpirkos už daugelį.“

Sekmadienio mintys

Viešpatie, tegul su manimi būna „ne taip”
 
Jėzus domėjosi, ko žmonės iš jo tikisi. Pavyzdžiui, pribėgusio neregio klausė: „Ko nori, kad tau padaryčiau?“ Neregys maldavo: „Kad praregėčiau!“, ir Jėzus jį pagydė. Kartais padėdavo atpažinęs net neišsakytą troškimą, kaip luošo žmogaus, kuriam liepė: „Kelkis ir vaikščiok!“ Jėzus įgalino matyti ir judėti. Zebediejaus sūnūs taip pat pateikė savo prašymą: „Duok mums sėdėti vienam tavo šlovės dešinėje, kitam -kairėje!“ Šį prašymą būtų galima pavadinti atvirkštiniu – jie nori sėdėti ir būti kitų matomi Viešpaties šlovėje. Ar tai reiškia tapti savotiškais luošiais ir aklaisiais? Žinoma, Jėzus jų neišklausė. Prisikėlęs savo mokiniams jis lieps: „Eikite į visą pasaulį ir skelbkite Evangeliją visai kūrinijai.“ Dievas išjudina, o ne sustingdo, atveria akis ir siunčia pas kitus, o ne uždaro įsivaizduojamos didybės kiaute. Tautų valdovai engia, didžiūnai rodo savo galią… „Ne taip bus su jumis!“
 
Viešpatie, nejaugi nežinojai, kad taip bus per visą Bažnyčios istoriją: nuo Zebediejaus sūnų, norėjusių sėdėti Tavo dešinėje ir kairėje, iki visų, kurie siekė ne skelbti Evangeliją, o įsitaisyti patogiame soste. Deja, daugelio gyvenimo pavyzdys ir skelbiamos tiesos buvo nutolusios kaip Rytai nuo Vakarų. Ir vis dėlto… Tu vis iš naujo kvieti atrasti savyje tą „ne taip“, tą šventą nerimą, kuris degina iš vidaus ir nenurimsta, nors dedame daug pastangų (net sau to nepripažindami), kad jį nutildytume. Kiekvieną mūsų skatini nepriimti „kūno geismo, akių geismo ir gyvenimo puikybės“, nes tai – ne iš Tėvo, bet iš pasaulio. Tu išlaikai viltį, kad „ne taip bus su mumis“, nors mums nepavyko begalį kartų. Gal kaip tik ši Tavo neužgesinama viltis ir duoda pagrindą tikėtis, kad su manimi gali būti ne taip, kaip pasaulyje, o kaip Tu parodei ir gyvenai.
  • All Posts
  • Šv Raštas

Visuotinė malda

Kun.: Pristatykime Tėvui savo maldos intencijas, atsižvelgdami į savo ir visos Bažnyčios, misionierės pasaulyje, poreikius.

Vad.: Viešpatie, meldžiame už Tavo Bažnyčią, kad per misijas visame pasaulyje ji visoms tautoms galėtų skelbti Tavo meilės, vilties ir išgelbėjimo žinią. Stiprink misionierių tikėjimą ir saugok juos kelionėse ir darbuose
Visi: Prašome Tave, Viešpatie.
 
Vad.: Viešpatie, pavedame Tau visus misionierius, dirbančius tolimose šalyse, dažnai sunkiomis sąlygomis. Suteik jiems jėgų, drąsos ir malonės, reikalingų iššūkiams įveikti, ir su meile bei atsidavimu liudyti Tavo žodį.
Visi: Prašome Tave, Viešpatie.
 
Vad.: Viešpatie, įkvėpk jaunimo širdyse norą atsiliepti į Tavo pašaukimą tapti misionieriais. Tegul jie būna pasiruošę viską palikti, kad tarnautų Tavo tautai ir skleistų Evangeliją.
Visi: Prašome Tave, Viešpatie.
 
Vad.: Viešpatie, palaimink misionierius priimančias bendruomenes. Tegul jos būna atviros Evangelijai ir per bendradarbiavimą bei tarpusavio pagarbą auga tikėjimu ir broliška meile.
Visi: Prašome Tave, Viešpatie.
 
Vad.: Viešpatie, meldžiame už šalis, paveiktas karo, neteisybės ir skurdo. Suteik joms taiką ir teisingumą, ir padaryk, kad misionierių darbas prisidėtų prie susitaikymo bei gyvenimo sąlygų gerinimo.
Visi: Prašome Tave, Viešpatie.
 
Vad.: Viešpatie, prašome Tavo palaimos mūsų bendruomenei, kad, stiprinama Tavo malonės, ji galėtų gyventi misijų dvasia, liudyti Tavo meilę ir Evangeliją šeimose, darbo vietose bei visuomenėje.
Visi: Prašome Tave, Viešpatie.
 
Vad.: Viešpatie, priimk į savo amžinąją ramybę visus mirusius misionierius ir tikinčiuosius, kurie savo gyvenimą paskyrė Tavo darbui. Tegul jie amžinai džiaugiasi Tavo artumu.
Visi: Prašome Tave, Viešpatie.
 
Kun.: Viešpatie, priimk šias mūsų maldas ir suteik jėgų kiekvieną dieną gyventi misijų dvasia. To prašome per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.
Paremti

Kviečiame paremti Lukšių
Šv. Juozapo parapiją

Kviečiame visus, kurie galite, paremti Lukšių parapiją. Jūsų auka labai svarbi vygdant remonto darbus ir išlaikant parapiją. Taip pat Jūsų auka padės vaikų ir jaunimo ruošimui sakramentams bei organizuojant labdaringą veiklą
Paremti galite paspausdami „Paremti” bei užpildant būtinus laukus.